Grön El

Vi hjälper dig att installera solceller

Vi hjälper dig med allt inom solceller, batterilagring och laddbox. Med solceller påverkas du mindre av stigande elpriser och det kräver dessutom ytterst lite underhåll och har en lång livslängd.

Solceller är en bra investering

Allt fler rapporterar om att samhället måste göra stora förändringar i vårt sätt att leva och konsumera. För att bromsa växthuseffekten behöver vi alla ställa om till allt mer fossilfria bränslen och förnybara energikällor. Låt oss hjälpa er med installation av förnybar el.

Hur fungerar solceller

Solceller genererar el direkt från solljuset utan hjälp av en generator. Solceller består av ett tunt lager halvledarmaterial vilket oftast är kisel. Med hjälp av kisel kan materialet fånga upp solens energi och som sedan omvandlas till el. När solen lyser på uppstår det en elektrisk spänning på bak och framsidan.

Fördelar med solceller

Med hjälp av solceller på taket produceras ny solel vilket bidrar till ökad andel förnybar energi i ditt närområde och i hela Europa. När du skaffar solceller så höjer du värdet på huset samt påverkas du mindre av elpriserna. Bli mer självförsörjande med solceller.

Hur effektivt är det med solceller

Hur mycket el solceller producerar påverkas av en rad olika faktorer. Beroende på vilken årstid det är har ger nämligen olika förutsättningar. På sommartid ger det ett överskott på el och på vintertid behövs det kompensera med annan el då det är färre soltimmar.
Andra faktorer som påverkar produktionen av el kan vara:
– hur mycket solstrålning som finns där du bor.
– om det finns skuggning på solpanelerna från omgivningen.
– lutning, temperatur ytans storlek osv.

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har funderingar kring intsallation av solceller. Vi hjälper dig gärna.

Installera solceller och var med och bidra till en mer hållbar framtid.

Grön el

Installera laddbox

Låt våra elektriker hjälpa dig att installera din laddbox på ett säkert och tryggt sätt. Vi hjälper dig var din laddbox kan passa bäst om det är inne i garaget eller utomhus.

Grön el

Installera laddbox

Låt våra elektriker hjälpa dig att installera din laddbox på ett säkert och tryggt sätt. Vi hjälper dig var din laddbox kan passa bäst om det är inne i garaget eller utomhus.